Yenilenen Web Sitemize Özel Kampanyalar!
250 TL üzeri ücretsiz kargo
Yenilenen Web Sitemize Özel Kampanyalar!
250 TL üzeri ücretsiz kargo
Yaban Mersini Özü Nedir? Yaban Mersini Özünün Faydaları Nelerdir?

Yaban Mersini Özü Nedir? Yaban Mersini Özünün Faydaları Nelerdir?

Yaban Mersini Özü Nedir?

En sağlıklı meyve çeşitlerinden bir tanesi olan yaban mersininden elde edilen bu öz, oldukça faydalı bir yapıya sahiptir. Orman meyveleri arasında en ilgi çekici olan yaban mersini, lezzetli yapısı ile de dikkat çekmektedir. Mucizevi bir besin olan yaban mersininden elde edilen özün de son derece sağlıklı ve lezzetli bir yapıda olduğunu ifade edebiliriz. Farklı şekillerde kullanılarak çeşitli faydalar sağlayan yaban mersini özü ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Şimdi gelin hep birlikte inceleyelim.

Yaban Mersini Özünün Faydaları

Yaban mersini, antioksidan gücü en yüksek besinlerden biridir. Organik asitler ve ona karakteristik rengini veren antosiyaninlerin bileşiminden kaynaklanan ve aralarında malvidin, peonidin, siyanidin veya mirtilinin öne çıktığı bir antioksidan güç olarak ifade edilir.

Bu özelliklere ek olarak yaban mersini, tanenler ve flavonoidler, B vitaminleri, C vitamini ve manganez gibi temel mineralleri içerir. Özelliklerinden yararlanmak için tüketmenin en iyi yolu, vitamin ve antosiyaninlerinin çoğunu donmuş halde tutmalarına rağmen taze yemektir. Bunun yanı sıra öz haline getirilerek de son derece faydalı bir hal alabilir. Yaban mersininin sağladığı tüm faydalar aşağıdaki gibidir.

Yaban Mersini Kardiyovasküler Hastalık Riskine Karşı Korumak İçin İdealdir

Kalp sağlığımız söz konusu olduğunda önerilen uygulamalar arasında yaban mersini içeren sağlıklı bir diyet uygulamak yer alır. Yaban mersini, diyabet ve kalp hastalıklarının önlenmesi için ideal olan pterostilben bileşenine sahiptir. Bu noktada yaban mersini özünü sık sık tüketerek kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Yaban Mersini Hafızayı Canlandırır

Yaban mersini, hafızayı canlandıran ve Alzheimer gibi hastalıkların neden olduğu nörolojik bozulmayı yavaşlatan bir madde olan antosiyanin açısından zengindir. İçerdiği antioksidanlar da ruh halinizi yükseltmeye yardımcı olur ve düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Hafıza problemi yaşayanların düzenli bir şekilde yaban mersini özü tüketerek daha dinç bir hafızaya sahip olabilmesi mümkündür.

Yaban Mersini İdrar Enfeksiyonlarını Önler ve Durdurur

Yaban mersini tüketimi, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Çok miktarda organik asit bulundurduğunda, idrar biraz daha asidik hale gelir ve bakterilerin çoğalmasını yavaşlatır. Bu etkiye ek olarak, mikroorganizmaların sayısının artmasını önleyebilen flavonoidler de eklenir.

Yaban Mersini Zayıflamaya Yardımcıdır

Kalorisi, şekeri düşük, antioksidan ve lif bakımından zengin olan yaban mersini, kilo vermede gerçekten etkilidir. Sahip olduğu lif miktarı, yağın yok edilmesini destekler ve sağladıkları besinler de önemlidir. Bu noktada yaban mersini özünü diyetlerinize dahil edebilirsiniz.

Yaban Mersini Göz İçin Faydalıdır

Birçok araştırmaya göre antosiyaninler gözün maküler dejenerasyon, katarakt, glokom veya retinitis pigmentosa gibi hastalıkların neden olduğu hasarlardan korunmasında ve yenilenmesinde etkilidir.

Yaban Mersini Sindirim Enfeksiyonlarına Karşı Korur

Yaban mersini, sağladıkları besin miktarı sayesinde sağlıklı sindirimlere yardımcı olarak, sindirim enfeksiyonlarının etkisiyle savaşmaya yardımcı olur. Yaban mersini sayesinde bağırsak geçişini düzenleyebilecek ve daha hafif ve daha hafif sindirimlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Yaban mersini Özü Nasıl Tüketilir?

1 bardak yaban mersini özü 5 bardak su ile inceltilerek meyve suyu şeklinde tüketilebilmektedir. Herhangi bir engel durum olmaması karşısında her gün 1 bardak şeklinde tüketilebilir.